1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 1 Mayıs 1977 Anma Töreni

1 Mayıs 1977 Anma Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla hemen sabah saat 08.30’da Kazancı Yokuşu’na geldiler. Burada yapılan basın açıklamasının ardından, ölenleri anmak amacıyla Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan grup, daha sonra Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na giderek çelenk bıraktı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, alana gelerek yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın 138 yaşında olduğunu belirterek, emekçilerin hakları ve özgürlükleri için uzun yıllardır mücadele ettiklerini ifade etti. 1977 yılındaki 1 Mayıs’ta yaşanan acı olayları hatırlatan Arslan, o dönemde yaşananlar hakkında hala hesap sorulamadığını vurguladı. Her yıl 1 Mayıs’ta bu meydanı ve yokuşu ziyaret ederek kaybettikleri kardeşleri anacaklarını belirten Arslan, HAK-İŞ olarak birlik, mücadele ve dayanışma gününde yaşanan sorunları dile getirerek çözüm önerileri sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Arslan, 1 Mayıs 1977’de sadece 1 Mayıs etkinliklerine katılanların değil, tüm emek hareketinin hedef alındığını belirtti. Bu nedenle, faillerin bulunup hesap vermesini istediklerini ifade eden Arslan, anmaya katılan herkesi kaybettikleri için Fatiha okumalarını ve ardından çelengi bırakmalarını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1 Mayıs 1977 Anma Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin