1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. 1 Mayıs Kutlamalarında Özgür Özel’in Şaşırtan Hamlesi!

1 Mayıs Kutlamalarında Özgür Özel’in Şaşırtan Hamlesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs sabahı erken saatlerde İstanbul’da yaşanan olaylar dikkat çekiciydi. Saat 04.30’da yollar kısıtlanırken, 05.30’da toplu ulaşım da benzer bir durumla karşı karşıya kaldı.

İşçiler, sendikalar ve siyasi partililer, yaşanan engellere rağmen Saraçhane’ye erken saatlerde ulaşabilmek için çeşitli yöntemler ve ara sokakları kullanarak yolları aştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte Saraçhane’den polis tarafından kapatılan Bozdoğan Kemeri’ne doğru yürümesi bekleniyordu. Ancak Özel’in bir saat boyunca beklemesinin ardından alandan ayrıldığı ve sendikaların da müzakereler sonrası yürüyüşten vazgeçtiği belirtildi.

Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeler sonucunda Taksim’e izin verilmediğini bildirirken, “Birileri Taksim’i kendi egemenlik sancağı zannediyor” ifadesini kullandı.

CHP lideri, “Taksim’e neden yürümediniz?” sorusuna ise Halk TV’de İsmail Küçükkaya’ya verdiği cevapla yanıt verdi. Özel, ülkenin ana muhalefet partisi lideri olarak polisle çatışma görüntüsü vermek istemediklerini ve bu sorumluluğun altını çizdi.

Özel, Saraçhane’den ayrılmasındaki sebeplerle ilgili olarak “Bir takım provokasyonların olacağı ve oradaki kitlenin provoke edileceği bir çatışma ortamının oluşturulmaya çalışıldığı aşikardı” dedi.

Saraçhane’deki manzarayı tarihi bir nitelik olarak değerlendiren Özel, işçi sendikaları ve diğer örgütlerle bir arada olmanın önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

CHP lideri, Unkapanı’ndaki tarihi Bozdoğan kemerinin önündeki barikata sert tepki gösterirken, “Ben o barikatı kaldıracağım. Ben devletin polisini oradan çekeceğim ama bunu kendisi de halkın çocuğu olan polisle çatışarak yapmayacağım. Ben bunu seçimden 1. parti olarak çıkmış bir genel başkan olarak önümüzdeki ilk seçimi kazanarak yapacağım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1 Mayıs Kutlamalarında Özgür Özel’in Şaşırtan Hamlesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin