1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 10 Yıldır Çektiği Karın Ağrısı Nedeniyle Ameliyata Alınan Kadının Böreğinden 3 Kilo Ağırlığında Kitle Çıkarıldı!

10 Yıldır Çektiği Karın Ağrısı Nedeniyle Ameliyata Alınan Kadının Böreğinden 3 Kilo Ağırlığında Kitle Çıkarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da yaşayan Sabahat Korkmazer, 10 yıl boyunca aralıklarla yaşadığı karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvurdu. Sağlık kuruluşlarından aldığı ilaçlarla ağrılarını geçirmeye çalışan Korkmazer, ağrılarının artması üzerine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucunda, Korkmazer’in böbreğinde 20 santimetre büyüklüğünde ve 3 kilo ağırlığında bir kitle tespit edildi.

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, yapılan operasyon sırasında Korkmazer’in böreğindeki kitlenin yanı sıra böbreğinin de zarar gördüğünü belirtti. Korkmazer’in hayati tehlikesi bulunduğunu ve erken teşhis durumunda böbreğin kurtarılabilirdiği vurgulandı. Korkmazer’in karnından çıkarılan kitlenin 3 kilogram ağırlığında olduğu belirtildi.

Operasyon sonrasında, Korkmazer’in eşi Halit Korkmazer, doktorlara teşekkür ederek eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Eşinin karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduklarını ancak böbreklerinde ciddi bir sorun olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Doktorların başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ve eşinin sağlığına kavuştuğunu söyleyen Halit Korkmazer, hastaneye teşekkürlerini iletti.

Üroloji Uzmanı Dr. Dağgülü, ameliyat öncesinde hastanın kan değerlerinin çok düşük olduğunu ve ciddi bir kan kaybı yaşandığını belirtti. Hastanın durumunun ameliyatla stabilize edildiğini ve artık tek böbrekle yaşayacağını ifade etti. Bundan sonra hastanın yakın takipte olacağını ve sağlık durumunun kontrol altında tutulacağını belirtti.

Haberin kaynağı Demirören Haber Ajansı (DHA) olduğu belirtilirken, yaşanan bu olayın sağlık öneminin altı çizildi. Hastaların belirtilerini ciddiye almaları, erken teşhisin hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. Sabahat Korkmazer’in yaşadığı bu sağlık sorununun başarılı bir operasyonla çözüldüğü ve sağlığına kavuştuğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
10 Yıldır Çektiği Karın Ağrısı Nedeniyle Ameliyata Alınan Kadının Böreğinden 3 Kilo Ağırlığında Kitle Çıkarıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin