1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 11 Kentte Sarı Alarm: Yağışlı Hava Devam Ediyor

11 Kentte Sarı Alarm: Yağışlı Hava Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin, yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre yağışların öğle saatlerinden sonra Marmara’nın güney, Ege’nin kuzey ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olabileceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde azalması, doğu kesimlerde ise artması bekleniyor. Rüzgar genellikle güney yönlerden esecek ve Marmara ile İç Anadolu’nun kuzeyinde bu akşam saatlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Yarın ise İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Sarı alarm verilen kentler arasında Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya ve Yalova bulunuyor.

İstanbul Valiliği sosyal medya hesaplarından yayınladığı uyarıda, bugün öğle saatlerinden itibaren Anadolu Yakası’nın doğusunda kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, bugün Perşembe öğleden sonra Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Çanakkale, Balıkesir’e, Manisa çevreleri ile İzmir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İstanbul’un öğleden sonra boğaz ve Anadolu yakasında da yerel gök gürültülü sağanak yağmur olabilir.

Şen ayrıca, İstanbul’un Anadolu yakasında başlayan yağmurun ilerleyen saatlerde şehrin geneline yayılacağını ve dolu yağışı görülebileceğini belirtti. Balıkesir ve Çanakkale’nin güneyinde de dolu yağışı beklendiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
11 Kentte Sarı Alarm: Yağışlı Hava Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin