1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. 11 Yaşındaki Hacı Hüseyin Yalçın, Yurtdışında Kök Hücre Nakli İçin Yardım Bekliyor

11 Yaşındaki Hacı Hüseyin Yalçın, Yurtdışında Kök Hücre Nakli İçin Yardım Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacı Hüseyin Yalçın, doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için %30’u hasar gören ve hayatı boyunca Cerebral Palsy hastalığı ile mücadele eden genç bir çocuktur. Esenyurt ilçesinde Talatpaşa Mahallesinde yaşayan Yalçın Ailesi, 7 kişilik bir ailedir ve zor koşullarda bodrum katında kiralık bir evde yaşamaktadır. Hacı Hüseyin’in ailesi, şimdiye kadar yapılan tedavilerle oturma ve yemek yeme gibi bazı beceriler kazanmış olsa da konuşma ve yürüme gibi temel yeteneklerini geliştirebilmek için yurt dışında kök hücre nakli olması gerektiğine inanmaktadır.

Baba Esat Yalçın, Hacı Hüseyin’in yaşadığı sorunları ve ihtiyaçlarını dile getirerek, oğullarının konuşma ve yürüme gibi yeteneklerini kazanabilmesi için kök hücre nakline ihtiyaç duyduklarını belirtmiştir. Ailenin, maddi olanaklarının yetersiz olması sebebiyle kök hücre nakli için yapılacak harcamaları karşılayamadığı için kampanya düzenleyerek yardım çağrısında bulunmuştur. Hacı Hüseyin’in tekrar hayata tutunabilmesi ve normal bir yaşam sürdürebilmesi için destek bekleyen aile, her türlü yardımı büyük bir umutla karşılamaktadır.

Aile, Hacı Hüseyin’in şu anki durumunu da açıklayarak, genç çocuğun konuşma, yürüme, bağımsız oturma, beslenme ve algı yetilerini kaybettiğini belirtmiştir. Ancak yoğunlaştırılmış tedavi ve eğitim sayesinde Hacı Hüseyin’in algı, beslenme ve bağımsız oturma yetilerini kazandıklarını ifade etmişlerdir. Şimdi ise sıra, konuşma ve yürüme yetilerini geliştirebilmek için kök hücre nakline gelmiştir. Bu nedenle, aile Valilik izniyle kampanya düzenlemiştir ve bağış toplamaktadır.

Aile, çocuklarının sağlığına kavuşabilmesi için toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulamıştır. Hacı Hüseyin’in sadece ailesinin değil, çevresindeki herkesin ilgi ve desteğine ihtiyacı olduğunu belirten baba Esat Yalçın, başta kök hücre nakli olmak üzere tıbbi giderlerin karşılanabilmesi için her türlü yardımın önemli olduğunu dile getirmiştir. Hacı Hüseyin’in tekrar yürüyebilmesi ve normal bir hayat sürebilmesi için yapılan bağışların büyük bir fark yaratacağına inanan aile, toplumdan yardım elini uzatmasını beklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
11 Yaşındaki Hacı Hüseyin Yalçın, Yurtdışında Kök Hücre Nakli İçin Yardım Bekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin