1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 112 Çağrı Merkezi’ne Pes Dedirten İhbarlar

112 Çağrı Merkezi’ne Pes Dedirten İhbarlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de 112 Acil Çağrı Merkezi, Emniyet, sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD birimleriyle koordineli çalışarak olaylara acil müdahale etmeye devam ediyor. Ancak son 3 ayda gelen çağrıların %58.42’sinin asılsız ihbarlar olduğu ortaya çıktı. Bu durum, acil çağrı merkezi çalışanlarını oldukça yoruyor.

112 Acil Çağrı Merkezi personeli, ilginç taleplerle karşılaştıklarını aktarıyor. Mezarlık çevresinde “Burada çok ölü var” şeklinde şaka amaçlı ihbarlar alan Şeyma Nur Mantar, eşinin takip edilmesini isteyen kişilerin de 112’yi aradığını paylaşıyor. Eşini veya sevgilisini aramak için 112’yi arayanlar da bulunuyor.

Başka bir çağrı karşılama personeli Mehmet Hanifi Bayar, yemek siparişi vermek isteyenlerin dahi 112’yi aradığını belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın “2 döner ve 2 ayran siparişi vermek için” 112’yi aradığını anlatan Bayar, Arka Sokaklar dizisindeki ‘Rıza Baba’ karakterine ulaşmak isteyenlerin de 112’yi aradığını ifade ediyor.

Hayvanları hastalanan vatandaşlar, ambulans istemek için de 112’yi arıyor. Bunun yanı sıra telefonu bozulan kişiler, tamir yardımı için 112’yi arayarak destek talebinde bulunuyor.

Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, asılsız ihbarda bulunanlara 1980 lira idari para cezası uygulandığını açıklıyor. Ancak yine de pes dedirten çağrılar gelmeye devam ediyor. Bazıları ise “Arka Sokaklar dizisindeki Rıza Soylu’ya beni aktarır mısınız?”, “Evin önüne ambulans, polis, jandarma, itfaiye aracı gönderir misiniz?”, “2 döner 2 ayran siparişi vermek istiyorum” gibi ilginç talepler oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
112 Çağrı Merkezi’ne Pes Dedirten İhbarlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin