1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 130 Bin Konut Anahtar Teslimi ve Kura Çekimi Gerçekleşti

130 Bin Konut Anahtar Teslimi ve Kura Çekimi Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gülderen Mahallesi TOKİ Konutları’nda düzenlenen “Yeniden Daha Güçlü Anadolu” 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada deprem sonrası yürütülen konut çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesinde devam eden inşaat projeleri hakkında detaylar paylaşıldı.

Hatay’da toplamda 152 bin 959, 11 ilde ise 442 bin 709 hak sahibi bulunduğu belirtildi. Bu yıl sonuna kadar 201 bin 688 ev ve iş yerinin teslim edilmesi planlandı. 2025 yılına kadar toplamda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırın hak sahiplerine teslim edileceği ifade edildi. Erdoğan, terör ve şiddetin olmadığı, huzur, demokrasi ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan, İsrail’in İran’daki askeri noktalara yaptığı saldırıya da değinen Erdoğan, İsrail’in bölgesel çatışma çabalarının engellenmesi gerektiğini ifade etti. Tören kapsamında kura çekimi ile hak sahiplerine konutların anahtarları teslim edildi. Depremden etkilenen diğer illere canlı bağlantıyla hak sahiplerine teslimatlar gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca depremde enkaz altında kalan bir ailenin yeni konutunu ziyaret etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 60 gün içinde 70 bin yeni konutun daha teslim edilmesinin planlandığını belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise törende yaptığı konuşmada, ülkenin barış ve kardeşliğine zarar veren unsurların karşısında olacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
130 Bin Konut Anahtar Teslimi ve Kura Çekimi Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin