1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 15 İLDE YAĞMUR ALARMI!

15 İLDE YAĞMUR ALARMI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, bugün yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgelerinde sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca, yağışların Marmara ve Ege’nin doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile belirli bölgelerde kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Toz taşınımının batı Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise genellikle mevsim normallerine yakın seyreden sıcaklıklar bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyli, diğer bölgelerde ise batı ve güneyli yönlerden hafif esmesi beklenirken, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, Türkiye bugünden itibaren 5-6 gün sürecek yağışlı bir havanın etkisine girecek. Sıcaklıkların kuzey bölgelerde 2-3 derece, iç ve doğu bölgelerde ise 4-5 derece azalacağı öngörülüyor. İç Anadolu ve iç Ege’deki yağışların kuvvetli olabileceği ve çamur şeklinde yağabileceği uyarısında bulunan Şen, ani sel ve su basını riski bulunan bölgelerin belirtilmesi gerektiğini vurguluyor.

Prof. Dr. Şen ayrıca Ankara’da öğleden sonra yağmurun kuvvetli olabileceği ve akşam saatlerinde şiddetini artırabileceği uyarısında bulunuyor. İstanbul’da öğleden sonra sağanak yağışlı bir hava beklenirken, Anadolu yakasında ise öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış görülebileceği ancak su baskını riskinin bulunmadığı belirtiliyor.

Ayrıca 15 ilde sarı kodlu alarm verildiğini de belirtmek gerekir. Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce illerinde beklenen hava durumu da raporlara yansıyor. Günün en yüksek sıcaklıklarına bakıldığında, Ankara’da 28 derece, İstanbul’da 22 derece, İzmir’de 26 derece, Adana’da 31 derece, Antalya’da 27 derece, Samsun’da 23 derece, Trabzon’da 21 derece, Erzurum’da 21 derece ve Diyarbakır’da 30 derece sıcaklık bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 İLDE YAĞMUR ALARMI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin