1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 15 Temmuz Anma Törenleri Gerçekleşti

15 Temmuz Anma Törenleri Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde Türkiye genelinde tüm yurttaşların katılımıyla anma törenleri gerçekleştirildi. FETÖ’nün hain darbe teşebbüsü kınandı ve şehitler dualarla anıldı. Anma törenlerinde her ilde sela okunarak şehitler için dua edildi.

İstanbul’dan 25 sporcu, Asya Dağcılık Kulübü ve Murat Ali Koç önderliğinde Süphan Dağı’na 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü zirve tırmanışı gerçekleştirdi. 4 bin 58 metrelik yükseklikteki zirveye ulaşmak için gece saatlerinde tırmanışa başlayan sporcular, zorlu 6 saatlik bir yolculuğun ardından başarıyla zirveye çıktı.

Muğla Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Ulusal Bisiklet Yol Yarışı’na 41 ilde 274 sporcu katıldı. Bisikletçiler, Muğla’da başlayan yarışta 60 kilometreyi yaklaşık 2 saatte tamamlayarak Marmaris ilçesindeki otelin önünde final yaptı.

Erzincan’da motosikletli bir grup, Ergan Dağı’nın zirvesine Türk bayrağı açarak çıktı. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, zirvede motosikletleriyle gösteri sundu.

Kastamonu Valiliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Büyük Hacet Zirve Tırmanışı” etkinliğine katılanlar, Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı’na tırmandı.

Kapadokya’da sıcak hava balonları Türk bayrakları ve posterlerle süslenerek uçuş gerçekleştirdi. Bir balonun sepetine şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in fotoğrafı ve “unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart eklendi.

Van’ın Erciş ilçesinde terör operasyonunda gazi olan yamaç paraşütü pilotu Sadık Göller, şehit Ercişli özel hareket polisi Halil Hamuryen’in ismini ve fotoğrafını taşıyan pankartı Van Gölü semalarında dalgalandırdı.

Kayseri’de, Genel Kurmay Başkanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, asker doğmuş her Türk’ün o gün ortaya koyduğu birlik ve diriliği vurguladı. Siyasiler de FETÖ’nün hain darbe teşebbüsünü lanetleyerek, milli irade ve demokrasinin üstünlüğüne dikkat çekti.

Ülke genelindeki farklı kesimlerden siyasi liderler desteğini dile getirirken, herkes 15 Temmuz’daki direnişi ve birlik ruhunu övgüyle anarak, şehitleri rahmetle andı ve gazilere minnet duygularını iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Anma Törenleri Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin