1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 15 Temmuz Gazisi Cebrail Öngüç: “Darbecilerin Kurşunuyla Gazi Oldum, Şehadet Şuuruyla Yola Çıkmıştım”

15 Temmuz Gazisi Cebrail Öngüç: “Darbecilerin Kurşunuyla Gazi Oldum, Şehadet Şuuruyla Yola Çıkmıştım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz’da Külliye önünde gerçekleşen vatan savunması sırasında darbecilerin kurşunuyla yaralanan Cebrail Öngüç, yaşadıklarını ve duygularını SABAH’a anlattı. Darbe bildirisini duyduğunda büyük bir şok yaşadığını ifade eden Cebrail, Cumhurbaşkanı’nın darbecilere karşı halkı sokağa çağırmasının ardından ailesiyle birlikte meydanlara doğru yürüdüklerini belirtti. Sokaklara çıktıklarında cesaretlerini artıran büyük bir kalabalıkla karşılaştıklarını ve millet iradesini çiğnetmemek için kararlı olduklarını dile getirdi. Ancak darbeci FETÖ’cülerin kapatmış olduğu yollar ve köprüler nedeniyle zor durumda kaldıklarını ve tekbirlerle yürürken darbecilerin üzerlerine ateş açtıklarını paylaştı.

Olayın hızlı gelişmesi sebebiyle başlangıçta yaralandığını anlayamadığını ve etrafındaki birçok insanın yaralandığını gördüğünü belirten Cebrail, kanlar içinde kalan insanlar arasında kendisinin de yaralandığını fark ettiğini ifade etti. Bu kahraman milletin o gün şehitler verdiğini ve gazi olduklarını ancak milli iradeye sahip çıktıklarını vurgulayan Cebrail, şehadet şuuruyla hareket ettiğini ve gazilik unvanını almaktan onur duyduğunu belirtti. O gece milyonlarca insanın tek bir hedef uğruna mücadele ettiğini ve herkesin iradesini çiğnetmemek için azimle hareket ettiğini dile getirdi.

Cebrail’in yaşadığı olaylar sırasında gözüne gelen parçanın bir milim daha içeri girmesi halinde kör olabileceğini, ancak kendisini yere atarak kurtulduğunu ve ayağından vurulduğunu anlattı. Bir sene boyunca evde yatmak zorunda kaldığını ve devletin kendisinin yanında olduğunu belirten Cebrail, bu süreçte devletin desteğini hissettiğini ve Allah’a devletin önemini dualarında yer verdi. Cebrail, vatan savunmasında yaşadığı olayları anlatırken, milletin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak, ülke için canlarını ortaya koyan tüm şehitleri ve gazileri minnetle anmayı da ihmal etmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Gazisi Cebrail Öngüç: “Darbecilerin Kurşunuyla Gazi Oldum, Şehadet Şuuruyla Yola Çıkmıştım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin