1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 15 Temmuz Gazisi Yılmaz Lale’den İbretlik Anılar

15 Temmuz Gazisi Yılmaz Lale’den İbretlik Anılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yaşayan bir vatandaş olan Yılmaz Lale, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı çevresine gittiği sırada hain darbeciler tarafından zırhlı araç içerisinden ateş açılarak sol göğsünden vuruldu. Hastaneye kaldırılan Lale, 15 gün boyunca göğsündeki mermiyle mücadele etti. Bu olayın ardından Lale, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde yaşadıklarını anlattı.

“O DÖNEM BİR KABUSTU”

O geceyi hatırlamak bile sıkıntı veren Lale, “Aradan 8 yıl gibi bir zaman geçmiş. Gerçekten o duyguları şu anda ifade etmek bile çok zor. O dönem bir kabustu. Var oluş için bir mücadeleydi. Var olacaksın veya yok olacaksın. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı veya yokluğu söz konusuydu. Atalarımızın Cumhuriyet’i koruma mücadelesi çok büyüktü. Çok şükür devletimizin gücüyle o günü atlattık” dedi.

“GÜNÜN SONUNDA YARALI VAZİYETTE OLAYDAN ÇIKTIM”

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Yılmaz Lale, “Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı önünde büyük bir mücadele vardı. O gün darbecilere karşı durduk. Ben günün sonunda yaralı bir şekilde olaydan kurtuldum. Çok şükür demokrasi kazandı. Türk milleti zaferle çıktı. Darbeyi engelledik” şeklinde konuştu.

Zırhlı araçtan açılan ateş sonucu sol göğüs hizasından vurulduğunu belirten Lale, “Ben kolay bir şekilde atlattım ama birçok insan yaşamını yitirdi. Vatandaşların 15 Temmuz darbesinden ders çıkarması gerekiyor. Geçmişi unutmamalıyız. 15 Temmuz’da darbeye kalkışan FETÖ ve diğer terör örgütlerine fırsat vermemeliyiz. Devletimizin yanında durmalıyız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Gazisi Yılmaz Lale’den İbretlik Anılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin