1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 15 Temmuz Şehit Polisin Katil Zanlısına Müebbet Hapis İsteniyor!

15 Temmuz Şehit Polisin Katil Zanlısına Müebbet Hapis İsteniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Alp Efe Bekit, 15 Temmuz’da akşam saatlerinde Merkez Mahallesi İmrahor Caddesi’nde sabit motosiklet denetimi yaparken yaşanan olay sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsü ise “Dur” ihtarına uymayarak olay yerinde yakalandı ve tutuklandı. Sonrasında hakkında “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Alp Efe Bekit’in eşi Ezgi Bekit, emekli polis annesi Hülya Bekit ve babası Ali Nazif Bekit ile avukatları Funda Sadıkahmet katıldı. Tutuklu sanık Osman Boyraz ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Savcının esas hakkındaki mütalaasında, Boyraz’ın motosikletiyle kaçma eğiliminde olduğu, polis memurlarının durdurmaya çalıştığı sırada Bekit’e çarptığı belirtildi. Kazada şehit polisin kusursuz olduğu, sanığın asli kusurlu olduğu tespit edilerek Boyraz hakkında “Olası kastla kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep edildi.

Tutuklu sanık Boyraz ise mütalaaya karşı çıkarak şehidin de suçlu olduğunu belirterek pişman olduğunu ifade etti. Mahkeme, savunma hazırlanması için taraflara süre vererek duruşmayı erteledi. Hülya Bekit ve diğer yakınları ise adaletin sağlanmasını ve olayın sorumlularının cezalandırılmasını beklerken, acılarını yaşadıkları ise her fırsatta dile getiriyorlar. Adaletin yerini bulması ve şehit polisin ailesine huzur verilmesi için yargılamanın adil bir şekilde sonuçlanması bekleniyor. Davanın gelişmeleri yakından takip edilmekte ve kamuoyu da olayın aydınlatılmasını sabırsızlıkla beklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Şehit Polisin Katil Zanlısına Müebbet Hapis İsteniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin