1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 15 Temmuz Şehitleri Anıldı: Acı ve Onur Dolu Anma Törenleri

15 Temmuz Şehitleri Anıldı: Acı ve Onur Dolu Anma Törenleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da şehit yakınları, Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Saraçhane’de şehit olan oğlu Ercan Kat’ın annesi Atike Yağmur, “Gece 01.30’da başından vuruldu. Hep onunla yaşıyoruz. O günleri Allah bir daha göstermesin. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın” dedi.

Antalya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın kabrine karanfil bırakıldı.

Kocaeli Bağçeşme Şehitliği’nde de 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi ve kabirlerine karanfil bırakıldı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehit düşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması Mehmet Çetin, Uşak’taki mezarı başında anıldı.

İzmir’de, darbe girişiminde şehit olan vatandaşları anmak için tören düzenlendi ve şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde, Şehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi.

Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda doğum gününde şehit olan özel harekat polisi Hakan Yorulmaz’ın kabrini ziyaret etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kabrine Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde ziyaretçi akını yaşandı. Eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı da şehidin kabrini ziyaret ederek dua okudu ve ailesiyle görüştü. Aksakallı, “Bütün dünya şunu bilmeli ki bu ülkede Ömer’ler bitmez. İstiklaline aşık bir milletiz. Dışardaki ihanet şebekeleri ve içerideki uzantılarının hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını kafalarına sokmaları lazım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Şehitleri Anıldı: Acı ve Onur Dolu Anma Törenleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin