1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. 17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından: Bilimsel Etkinlikte İstanbul’un Deprem Gerçeği

17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından: Bilimsel Etkinlikte İstanbul’un Deprem Gerçeği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Planlama Ajansı (İPA) iş birliğiyle düzenlenen bilimsel etkinlik, “17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından” başlığıyla gerçekleşti. Etkinlik, 18-19 Ağustos tarihlerinde İPA’nın Florya’daki yerleşkesinde gerçekleşti. Etkinliklere CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Hatay Defne ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet gibi isimler de etkinlikleri izleyenler arasında yer aldı.

Ekrem İmamoğlu konuşmasında, “25 yıl önceyi bugün konuşmak ve içi yine kaygılarla ve de üzüntülerle ve hatta görevimizi tam yapamamanın da biraz başımızı öne eğen duruşuyla sürdürmenin hüznünü yaşıyorum” ifadeleriyle başladı ve deprem sonrası yaşananları hatırlatarak, “irkilelim ve ayağa kalkalım ve işimizi daha iyi yapma konusunda yüksek bir sorumlulukla hareket edebilelim” dedi.

İmamoğlu, “Çeyrek asır önce sarsılan bu coğrafyada, sorumluluğumuz devam ediyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Tek ışığımız var aslında; bilim, teknik, akıl” sözleriyle bilimin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İstanbul’un küresel etkisini vurgulayarak, “İstanbul’un küresel etkisi muazzam. İstanbul, Marmara Bölgesi’yle birlikte çalışan bütüncül bir metabolizma” dedi.

Konuşmasında ayrıca, “Bir arada çalışmaya, bir arada düşünme gayretini en üst seviyede göstermeye devam edeceğiz. Merkezi yönetimin yapması gerekenler var. Tabii ki merkezi yönetimin yapması gerekenlerle birlikte, ilgili kurumlara karşı belediyelerimizin yapması gerekenler var” ifadeleri de yer aldı. İmamoğlu, deprem konusunda alınması gereken önlemler ve iş birliği mesajları vererek, toplumun bilinçli olması gerektiği üzerinde durdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından: Bilimsel Etkinlikte İstanbul’un Deprem Gerçeği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin