1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 20 Kentte Sağanak Yağış Uyarısı! Vinç Devrildi, Ağaçlar Kökünden Söküldü

20 Kentte Sağanak Yağış Uyarısı! Vinç Devrildi, Ağaçlar Kökünden Söküldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt genelinde hakim olan sıcaklar, 20 kentte yerini sağanak yağışa bırakıyor. Meteoroloji, Adana’da şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle ağaçların köklerinden söküldüğünü ve bir inşaatta vincin devrildiğini açıkladı. Bu illerde oturanlar dikkatli olmalı!

Adana’da şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle ağaçlar kökünden sökülürken bir inşaatta ise vinç devrildi. Akşam üzeri başlayan yağmur ve rüzgar hayatı olumsuz etkileyerek bazı bölgelerde maddi hasara yol açtı. Yurdun çeşitli bölgelerinde de yağışlar etkili olacak.

Meteoroloji, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Osmaniye illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu. Pazartesi günü ise Artvin, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Bayburt, Ardahan için sarı alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine göre, yurdun farklı bölgelerinde parçalı, çok bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak. Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli ve güneyli yönlerden esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarıları için de dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt bölgesinde kuvvetli yağışların yaşanabileceği belirtiliyor. Denizlerde de dikkatli olunması gereken fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması ve Meteoroloji uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
20 Kentte Sağanak Yağış Uyarısı! Vinç Devrildi, Ağaçlar Kökünden Söküldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin