1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024 Ağustos Aile Destek Ödemeleri Yattı Mı? Eylül Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Son Dakika Bilgiler!

2024 Ağustos Aile Destek Ödemeleri Yattı Mı? Eylül Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Son Dakika Bilgiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile Destek Programı, 2022 yılında başlayan ve 12 aylık bir süreyi kapsayan bir destek programıdır. Programın ödemeleri 2024 yılının sonuna kadar uzatıldı. Bu durumda, vatandaşlar “2024 Eylül ayı Aile Destek Ödemesi yattı mı, ne zaman, ayın kaçında yatacak?” gibi soruların yanıtlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

Aile Destek Ödemeleri, Temmuz ayıyla sona ermiş ancak ödemeler 2024 yılının sonuna kadar uzatılmıştır. Aralık ayına kadar devam edecek olan ödemeler, destek almakta olan ailelere maddi katkı sağlayacaktır.

Son olarak, Aile Destek Ödemelerinin 15 Eylül’e kadar hesaplara yatırılması planlanmaktadır. Öte yandan 2024 Ağustos ayında Aile Destek Ödemeleri 9 Ağustos’ta hesaplara yatırılmıştır. Ağustos ayı için ailelere 3,8 milyar TL ödeme yapılmıştır.

Aile Destek Programından yararlanamayacak kişiler arasında Türk vatandaşı olmayanlar, Mavi Kart sahibi olanlar, yurtdışında ikamet edenler, 18 yaşından küçükler ve belirli meslek grupları bulunanlar yer almaktadır.

Aile Destek Ödemeleri, hane halkının sosyoekonomik durumuna ve gelir seviyesine bağlı olarak belirlenmektedir. Program kapsamında yapılan başvuruların sonucunda belirlenen destek miktarları, hanenin gelir düzeyine göre farklılık göstermektedir. Örneğin, 450 TL ve altı gelire sahip olanlar 1.250 TL destek alabilirken, 911,15 TL üzeri gelire sahip olanlar 1.100 TL destek alabilir.

Türkiye Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlayarak onların yanında olmayı hedeflemektedir. Program kapsamında yapılan ödemeler, ailelerin maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Ağustos Aile Destek Ödemeleri Yattı Mı? Eylül Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Son Dakika Bilgiler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin