1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024 Ağustos Ayında Konut Kiralarına Yüzde 65 Zam!

2024 Ağustos Ayında Konut Kiralarına Yüzde 65 Zam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan verilere göre, 2024 yılı Ağustos ayında konut kirası zam oranları belirlendi. Ağustos ayı kira artış oranı yüzde 65,93 olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon programında ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, kira artışlarıyla ilgili belirlenen yüzde 25’lik sınıra değindi. Bakan Şimşek, kira sınırlamasının devam etmesinin gerekli olmadığını ve fiyatlara müdahale edilmesi gerektiğine inanmadığını ifade etti. Kira artış oranı sınırı, 2 Temmuz 2023 ve 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir yıl için yüzde 25 olarak belirlenmişti. Ancak 2024 Temmuz ayı itibarıyla bu sınır sona ermiş oldu.

Kira artış oranları artık üretici fiyat endeksine değil, tüketici fiyat endeksine göre belirleniyor. Ancak açıklanan yüzde 65,93’lük oran, ev sahiplerinin uygulayabileceği en yüksek tavan zam oranını oluşturuyor. Bu nedenle ev sahipleri, kira artış oranını belirlerken bu üst sınıra dikkat etmelidir.

Sonuç olarak, 2024 yılı Ağustos ayında konut kirası zam oranı yüzde 65,93 olarak açıklandı ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sınırlamasının kaldırılması gerektiğini belirtti. Kira artış oranları artık tüketici fiyat endeksine göre belirlenirken, ev sahipleri en yüksek tavan zam oranına dikkat etmelidir.Öte yandan, 2023 Temmuz ayında uygulanan yüzde 25’lik kira artış sınırı ise 2024 Temmuz ayında sona ermiş oldu. Bu gelişmeler doğrultusunda, kiracılar ve ev sahipleri kira artışları konusunda dikkatli olmalı ve belirlenen oranlara uygun hareket etmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Ağustos Ayında Konut Kiralarına Yüzde 65 Zam!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin