1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı

2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sonuçları, e-Devlet üzerinden bugün saat 22.00’de açıklandı. Ardından, 2024 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu MEB’in internet sitesinde yayımlandı.

Kılavuzda, MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmak üzere 17 Mayıs’ta yayımlanan “Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Duyurusu” kapsamında sözlü sınava giren adaylardan başarılı olanların tercih ve atama işlemlerine ilişkin bilgiler yer aldı. Adaylar, kurum tercih başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak ve tercih onayı için herhangi bir ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne gitmeyecek.

Tercih başvuru süreci 14 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım saat 16.00’da sona erecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Detaylara MEB’in internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Bakanlık, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili yapılan sözlü sınav sürecinin detaylarını paylaştı. Sürecin objektif yürütülebilmesi için çeşitli önlemler alındığı vurgulandı.

Adaylar bugün saat 22.00 itibarıyla e-Devlet üzerinden sözlü sınav sonuçlarını ve başarı puanlarını öğrenebilecekler. Sonuçlara itirazlar, 28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak dilekçelerle değerlendirilecek ve 11 Kasım’da sonuçlandırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin