1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 2024 Yılı Bekçi Alımında Maaşlar Zamlı! Güncel Bekçi Maaşları Ne Kadar?

2024 Yılı Bekçi Alımında Maaşlar Zamlı! Güncel Bekçi Maaşları Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında 1. dönem bekçi alımı için resmi açıklamanın beklenmesiyle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, en az 167 cm boyunda olma, en az lise mezunu olma gibi şartlar arasında yer alıyor. Binlerce kişi bekçi alımı başvurularının ne zaman başlayacağını ve hangi şartların gerektiğini merak etmeye başladı.

Geçtiğimiz dönemde bekçilik başvuruları e-Devlet üzerinden alınmış olsa da bu yıl için güncel alımları takip etmek gerekiyor. 2024 yılı 1. dönem bekçi alımıyla ilgili henüz resmi bir ilan yayımlanmamış olsa da geçtiğimiz yıl 1.200 bekçi alımı yapıldığı biliniyor.

Yapılan güncel hesaplamalara göre en düşük bekçi maaşı 33.400 TL iken, en yüksek maaş 52.000 TL olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca ilkokul mezunu ve evli olan bekçilerin ortalama maaşı 33.400 TL iken, bu tutar zamlı olarak 39.849,54 TL’ye yükselmiştir.

2024 yılı 1. dönem bekçi alımı şartları henüz belirtilmemiş olsa da 2023/1. Dönem Bekçilik başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, en az lise mezunu olma, en az 167 cm boyunda olma ve beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olma gibi kriterler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra adayın belirli suçlarla ilişkilendirilmemiş olması, kamu haklarından mahrum olmaması, askerlik görevini tamamlamış olması gibi şartlar da aranmaktadır.

Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, ağır hapis cezası almamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi kriterler de adaylar için önemlidir. Ayrıca alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak, terör örgütleriyle ilişkili olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması da bekçi alımı için önemli şartlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Yılı Bekçi Alımında Maaşlar Zamlı! Güncel Bekçi Maaşları Ne Kadar?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin