1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 2025 Hac Başvuruları Başladı! İşte Detaylar ve Önemli Bilgiler

2025 Hac Başvuruları Başladı! İşte Detaylar ve Önemli Bilgiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacca gitmek isteyenler için Hac ön kayıt ve Hac kayıt yenileme süreci başladı. Hac başvurusu yapmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden 5 Ağustos ile 16 Eylül tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından kura çekimi yapılacak ve kesin kayıt hakkı kazanan adaylar belirlenecek.

2025 yılında hacca gitmek isteyen ve daha önce hiç kaydı bulunmayan vatandaşlar, 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ilk defa ön kayıtlarını yapabilecekler. Ön kayıt ücreti olan 750 Türk Lirası, anlaşmalı bankalara yatırılarak kayıt işlemi tamamlanabilecek.

Önceki yıllarda Hac kurasına giren ancak kesin kayıt hakkı kazanamayan veya kayıt sırası geldiği halde gitmeyen kişilerin kayıtları, Diyanet tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişilerin kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek.

Kayıt yenileme işlemi yapacak kişilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Kayıt yenileme süreci de ön kayıt süreci gibi e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıca, kayıt yenileme ücreti ödemeyenlerin kayıtları yenilenmeyecek ve Hac için kayıt yenileme sürecini kaçırmamaları önem taşıyor. Bu süreçte anlaşmalı bankalara kayıt yenileme ücretini yatıran adaylar, Hac için kesin kayıt hakkı kazanma şansı elde edecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2025 Hac Başvuruları Başladı! İşte Detaylar ve Önemli Bilgiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin