1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2025 Yılında Vergi Yükü Yüzde 45.4 Artacak, Asgari Ücrete Yapılacak Zam Yüzde 25’te Kalacak!

2025 Yılında Vergi Yükü Yüzde 45.4 Artacak, Asgari Ücrete Yapılacak Zam Yüzde 25’te Kalacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025 yılı, sabit gelirliler için zor bir yıl olacak. Bütçe teklifine göre vergi yükü %45.4 artacak, ancak asgari ücret ve maaşlara yapılacak zam oranı %25 seviyesinde kalacak. Vergi uzmanı Ozan Bingöl’e göre, vergi yükünün arttığı, gelirin düştüğü bir yıl yaşanacak.

2025 yılı bütçesinde gelirlerin 12.8 trilyon lira, giderlerin ise 14.7 trilyon lira olması bekleniyor. Bingöl’e göre, vatandaşlar 2025 yılında toplamda 12 trilyon 651 milyar lira vergi ödeyecekler. Bütçede personel giderleri başlığının içinde asgari ücrete yapılacak zamlara dair ipuçları bulunuyor. Asgari ücrette vergi istisnasındaki artışla birlikte %25 zamlanacağı tahmin ediliyor.

Bingöl, bütçe teklifinde yer alan personel gideri artışının %25 civarında olacağını belirtiyor. Enflasyon hedefiyle karşılaştırıldığında vergi gelirlerindeki artışın beklenenin üzerinde olduğunu vurguluyor.

2025 yılı bütçesi, vatandaşların sorunlarına çözüm getirecek nitelikte değil. Bingöl’e göre, bu bütçe vergi yükünü artırıyor ancak memurlar, emekliler ve dar gelirlilerin sorunlarına çözüm sunmuyor. Gelirlerden hak ettikleri payı alamayanlar vergiler üzerinden daha fazla yüklenmeye devam edecekler. Bu durumda, bütçenin kime ait olduğu sorusu akla geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2025 Yılında Vergi Yükü Yüzde 45.4 Artacak, Asgari Ücrete Yapılacak Zam Yüzde 25’te Kalacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin