1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 24 Ağustos 2024 Son Depremler Listesi Güncellemesi: Denizli, Aydın ve Sivas Sallandı!

24 Ağustos 2024 Son Depremler Listesi Güncellemesi: Denizli, Aydın ve Sivas Sallandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayınlanan son depremler listesine göre, 24 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye genelinde çeşitli illerde depremler meydana gelmiştir. Denizli, Aydın ve Sivas illerinde deprem sarsıntıları yaşanmıştır. En son kaydedilen depremin yerini, tarihini ve saatinin yanı sıra, depremin enlem, boylam ve derinlik bilgileri de listelenmiştir.

24 Ağustos 2024 tarihli son depremler listesine göre, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yer alan Gucuksu-Goksun bölgesinde saat 12:19’da 2.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Aynı gün Yunanistan’da da 1.7 şiddetinde bir deprem kaydedilmiştir. Kahramanmaraş’ın Goksun ve Yazıhan ilçeleri ile Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde deprem meydana gelmiştir. Muğla’nın Milas ilçesinde de ise 3.3 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır.

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 2.8 büyüklüğünde ve Kahramanmaraş’ın Goksun ilçesinde 3.0 büyüklüğünde depremler kaydedilmiştir. Malatya’nın Yeşilyurt ve Puturge ilçelerinde de 2.4 ve 1.6 büyüklüğünde depremler yaşanmıştır. Ege Denizi ve Türkiye-Suriye sınır bölgesinde de depremler tespit edilmiştir.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, son depremler listelerini internet sitelerinde paylaşmaktadır. Vatandaşlar, güncel deprem bilgilerine ulaşmak ve deprem riskine karşı bilinçlenmek için resmi kurumların yayınladığı bilgileri takip edebilirler. 24 Ağustos 2024 tarihinde yaşanan depremlerle ilgili detaylı bilgilere ve son depremler listesine Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın resmi internet siteleri üzerinden erişebilirler.

Son depremler listesi, ülkemizde ve dünya genelinde gerçekleşen depremlere dair bilgiler içermektedir. Depremler, coğrafyamızın jeolojik yapısından kaynaklanan doğal afetlerdir ve can ve mal kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle, deprem riskinin farkında olmak, alınması gereken önlemler konusunda toplumun bilinçlenmesine yardımcı olabilir. Bu doğrultuda, Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın deprem listelerini takip etmek önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
24 Ağustos 2024 Son Depremler Listesi Güncellemesi: Denizli, Aydın ve Sivas Sallandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin