1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 24 Yaşındaki Ünal, Köyün İlk Kadın Muhtarı Oldu

24 Yaşındaki Ünal, Köyün İlk Kadın Muhtarı Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’ndan 2022 yılında mezun olan 24 yaşındaki Ünal, mezuniyetinin ardından köyüne geri döndü.

Ünal, köyde daha önce iki dönem muhtarlık yapmış ve 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni kazanmış olan babası Canip Çamlı’nın (50) seçilme yeterliliğini kaybetmesi sonucu görevden alınmasının ardından tekrar düzenlenen seçimlerde köy sakinlerinin isteği üzerine aday oldu.

174 haneli Aliusta köyüne 9 kilometre uzaklıkta muhtar olmak için 4 erkek adayla yarışan Ünal, en fazla oyu alarak seçildi. Ünal, köy sakinlerinin isteklerini yerine getirmek için babası Canip Çamlı’nın desteğiyle yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyor.

Köyün ilk kadın muhtarı olan Ünal, toplumun farklı alanlarında kadınların görünürlüğünü artırmak için çaba sarf ediyor.

Aleyna Çamlı Ünal, bir röportajda, babasının ardından muhtarlık görevi için başka adayların düşünüldüğünü ancak köy sakinlerinin talebi üzerine kendisinin aday gösterildiğini belirtti. Ünal, başlangıçta yaşının küçük olması nedeniyle endişeler yaşasa da çevresinden aldığı destekle bu sorunu aştığını vurguladı.

Ünal, köy halkından aldığı destekle cesaretlendiğini dile getirerek, cinsiyet ayrımı yapmanın gereğinin olmadığını ifade etti. Ünal, köyünde hizmet vermek ve kadınların toplumun her alanında yer almasını teşvik etmek istediğini belirtti.

Ünal, ailesinden büyük destek gördüğünü ve özellikle babasının tüm prosedürleri bildiği için yardımcı olduğunu söyledi. Baba Canip Çamlı ise kızının başarılı bir şekilde görevini yürüttüğünü ifade ederek, geleceğin açık olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
24 Yaşındaki Ünal, Köyün İlk Kadın Muhtarı Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin