1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Terör Saldırısı Nedeniyle İptal Edildi – TUSAŞ’ta Gerçekleşen Olaylar!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Terör Saldırısı Nedeniyle İptal Edildi – TUSAŞ’ta Gerçekleşen Olaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla planlanan etkinliklerinin TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesisinde 15.30’da vardiya değişimi sırasında, ana nizamiyede silahlı ve bombalı bir terör saldırısı gerçekleşti. Saldırının ardından alanda çatışma çıktı ve bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren bir kadın ve bir erkek saldırganın öldürüldüğünü, saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu ve 3’ü ağır 22 kişinin yaralandığını belirtti. Yerlikaya, PKK terör örgütünün saldırıyı gerçekleştirdiği ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise PKK terör örgütüne karşı cezaların her zaman verildiğini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bayram etkinliklerinin iptal edildiğini duyururken, şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında 5 polis yaralandı ve 7 özel harekat polisi de operasyon esnasında yaralandı. Saldırı sonrası başlayan soruşturma devam ederken, saldırıya ilişkin detaylar ve şehitlerin kimlikleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Cumhuriyet Bayramı coşkusu yerini başsağlığı mesajlarına bıraktı. Siyasiler ve kamuoyu, saldırıya tepkilerini dile getirirken, soruşturma süreci devam etmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Terör Saldırısı Nedeniyle İptal Edildi – TUSAŞ’ta Gerçekleşen Olaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin