1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 3 MİLYONDAN FAZLA HANEYE AİLE DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR!

3 MİLYONDAN FAZLA HANEYE AİLE DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayında Aile Destek Programı ödemelerinin araştırılması devam ediyor. Temmuz ayında sona ereceği duyurulan ödemeler, resmi bir açıklama ile bu yılın sonunda uzatıldı. Hane başı ödemelerin farklı gelir aralıklarında olduğu biliniyor ve başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aile Destek Ödemeleri ne zaman yattı? 2024 Eylül ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yapılacak ve öğrenmek için ne yapılması gerekiyor?

2024 Eylül ayında yapılacak olan Aile Destek Programı ödemeleriyle ilgili henüz kesin bir tarih açıklanmış değil. Ancak genellikle ay ortasında gerçekleştirildiği biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle bu yılın sonuna kadar uzatılan program, milyonlarca hanenin desteklenmesine devam edecek.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 3 milyondan fazla hanenin desteğinden faydalandığı biliniyor. Programın uzatılması için halktan gelen yoğun talep üzerine bu yılın sonuna kadar her ay 4 milyar lira ödeme yapılacağı açıklandı. Ailelerin gelir durumları ve çocuk sayılarına göre belirlenen ödenekler arasında elektrik tüketim desteği de bulunuyor. Program kapsamında bugüne kadar 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar liralık aile desteği sağlanırken, 7 milyon çocuğa da 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verildi. Toplamda 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildiği belirtildi.

Aile Destek Ödemelerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini sorgulamak için vatandaşlar e-Devlet sistemini kullanabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulunan “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak ödemelerini kontrol edebilirler. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ödemelerin yattığı tarihi ve miktarı bu sistem üzerinden takip edilebilmektedir. Bu sayede vatandaşlar ödemelerin hesaplarına geçip geçmediğini kolaylıkla görebilmektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3 MİLYONDAN FAZLA HANEYE AİLE DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin