1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 30 Ağustos 2024’te Askeri Rütbe Terfileri!

30 Ağustos 2024’te Askeri Rütbe Terfileri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2024 yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlara göre, 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Ayrıca, 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı. 2 general yaş haddinden, 29 general ve amiral ise kadrosuzluktan emekliye sevk edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. Toplam general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2024 itibarıyla 327’ye yükseldi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Levent Ergün ve Metin Tokel Orgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Kadir Yıldız Oramiralliğe, Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı Korgeneralliğe, Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal Koramiralliğe terfi ettirildi. Diğer terfiler ise 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Ayrıca, açıklamada, terfi eden ve görev süresi uzatılan askerlerin yeni rütbelerinin millet, devlet, Silahlı Kuvvetler ve aileleri için hayırlı olmasının dileğinde bulunuldu. Emekliye ayrılacak olan askerlere de hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek, yeni dönemlerinde mutluluk ve esenlikler temenni edildi.

Bir üst rütbeye yükselen askerlerin listesi ile ilgili detaylar Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi “www.tccb.gov.tr” adresinde yayımlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 Ağustos 2024’te Askeri Rütbe Terfileri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin