1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Eczaneler Kapalı mı? İşte Detaylar!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Eczaneler Kapalı mı? İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geliyor ve bu nedenle resmi bir tatil günü olacak. Bu durum, vatandaşların birçok detayı merak etmesine neden oldu. Bu detaylardan biri de eczane çalışma saatleri. 30 Ağustos’ta eczaneler açık mı, kapalı mı sorusu birçok kişinin aklını kurcalıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatili dolayısıyla cuma günü eczaneler kapalı olacak. Resmi tatil günlerinde genellikle yalnızca nöbetçi eczaneler hizmet veriyor olacak. Alışveriş merkezlerindeki eczaneler de dahil olmak üzere tüm eczaneler, bulundukları bölgedeki otoritelerin belirlediği çalışma gün ve açılış-kapanış saatlerine uymak zorundalar. Birden fazla eczane bulunan bölgelerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde nöbetçi eczaneler açık olurken, diğer eczaneler kapalı olacak. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler, nöbet saatleri haricinde hizmet veremiyorlar.

30 Ağustos’ta valilikler, belediyeler, muhtarlıklar ve diğer kamu kurumları tüm gün kapalı olacak. Sağlık hizmeti veren aile sağlığı merkezleri (sağlık ocakları) kapalı olurken, hastanelerin acil servisleri ise 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edecek.

29 Ağustos Perşembe günü ise tatil değil. Eczaneler, noterler, bankalar, sağlık ocakları ve tüm kamu kurumları normal çalışma saatlerinde hizmet vermeye devam edecek. Bu doğrultuda, 30 Ağustos’un Cuma gününe denk gelmesiyle birlikte, vatandaşların özellikle resmi ve sağlık kurumlarının çalışma saatlerine dikkat etmeleri ve gerekli planlamaları yapmaları gerekmektedir. Herkesin sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirmesi dileğiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Eczaneler Kapalı mı? İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin