1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 30 Köpek, 14 Kedi ve 1 Karga Hayvanseverleri Ayağa Kaldırdı!

30 Köpek, 14 Kedi ve 1 Karga Hayvanseverleri Ayağa Kaldırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi’nde bulunan Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin bahçesindeki çöp konteynerlerinde dün 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü olarak bulundu. Haberi alan birçok hayvansever, merkeze gelerek tepkilerini dile getirdi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, jandarma ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı. Hayvanların arasında bulunan iğne ve ilaç şişeleri delil olarak incelenirken, çöp konteynerleri üzerinde parmak izi taraması yapıldı.

Hayvanların ölü bulunmasıyla birlikte tepkiler artarken, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gece saatlerinde belediyenin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başkan Büyükgöz, Gebze’de bulunan 40 mahallede yaklaşık 12 bin sokak hayvanının yaşadığını belirtti. Sokak hayvanlarının sağlık sorunları ve trafik kazaları sebebiyle sık sık sokaklardan toplandığını söyleyen Büyükgöz, canlı hayvanlara zarar verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Büyükgöz ayrıca sosyal medyada yayılan görüntülerin, rehabilitasyon merkezine ansızın giren bir grup insanın cesetleri ortaya çıkarmasından kaynaklandığını belirtti. Bu olayın kurumu derinden sarsan bir durum olduğunu ifade eden Büyükgöz, konuyla ilgili kurum içinde ve dışında soruşturma başlatılacağını duyurdu. Ayrıca Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek adli soruşturma başlatıldığını ve ilgililerin açığa alındığını ekledi. Büyükgöz, en kısa zamanda soruşturmanın tamamlanarak sorumluların cezalandırılacağını umut etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 Köpek, 14 Kedi ve 1 Karga Hayvanseverleri Ayağa Kaldırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin