1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. “301 Şehide Bir Kez Daha Allah’tan Rahmet Diliyorum”>

“301 Şehide Bir Kez Daha Allah’tan Rahmet Diliyorum”>

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Soma maden faciasından 10 yıl sonra dün Soma’da olduklarını belirterek, “Öncelikle maden kazasında hayatını kaybeden 301 kişiye, ardından haklarını ararken ölen diğer 2 kişiye ve 301 kişiye bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, arkadaşlarına, Soma’ya ve Türkiye işçi sınıfına baş sağlığı diliyorum. Soma’daki olayda, 301 kişi hayatını kaybettiğinde Türkiye adeta durdu. Dünya medyası da Soma’yı günlerce manşetlerde tuttu, canlı yayınlar yaptı, haberler geçti. Bu acı, herkesi derinden etkiledi. Soma’daki acı olayı hep beraber yaşadık. 301 kişi aniden hayatını kaybetti ve o acı 4 gün boyunca hepimiz yüreklerimizin kurumasın diye hatırlamak istedik. İlk duruşmada binlerce kişi sıraya girdi, salonda yer yoktu. Ailelerden birer kişi içeri alındı. Son duruşmada salon yarı doluydu. CHP hiçbir zaman orada yalnız bırakmadı. Diğer siyasi partiler zaman zaman orada yer aldılar. Ancak salondaki ilginin zamanla azalması, medyanın ilgisizliği ve bazı siyasi partilerin tavrı hepimizin dikkatinden kaçmadı” dedi.

“SOMA’YA İKİ KEZ DAHA YAŞANAN ACI”

Soma’daki kazanın ardından 649 madencinin daha hayatını kaybettiğini belirten CHP Genel Başkanı, “Yani o günden bugüne iki kez daha Soma yaşandı; ancak bunlar neredeyse hiç duyulmadı. Bu mesaj Türkiye işçi sınıfına aittir. Sermaye size ‘Örgütlenin’ diyor. Tüm işçilere mücadele sendikalarına üye olmaya, haklarını savunmaya davet ediyorum. 6 ay önce Soma madenlerinden endişeli sesler geldiğinde konuyu gündeme getirmiştik ancak maalesef o zaman dinlenmedi. Sonrasında yaşanan facia bunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Partimiz, bu konuda hazırladığı raporun paydaşlarla iş birliği içinde Meclis gündemine getirecek” diye konuştu.

“MECLİSİN TASFİYE GENELGESİ DIŞINDA KALMASI KABUL EDİLEMEZ”

Özel, son açıklanan ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ hakkında şunları söyledi: “Bu 8’inci tasarruf genelgesi. Olumlu olanı, Cumhurbaşkanlığı harcamalarının bu genelge kapsamına alınmamış olmasıdır. Ancak pratikte neler olacağını yakından takip edeceğiz. Meclis dışarıda tutulmuştur ve bu kabul edilemez. Meclis’e tasarruf etme yetkisi olan yürütmeden talimat alamaz. Bu konuda Meclis Başkanı’nı göreve çağırıyorum. Meclis’in, tasarruf genelgesi dışında kalmasına izin vermemeliyiz. Biz CHP olarak daha kapsamlı bir tasarruf genelgesi hazırlamak için bütün siyasi partileri ve Meclis Başkanı’nı işbirliğine çağırıyoruz. Meclis’in Başkanlık Divanı, tasarruf genelgesi konusunda acil toplantı düzenlemelidir.”

ATAMALARDA KORUNAN MEVZUATIN YARATTIĞI SORUNLAR

Tasarruf paketindeki atama meselesine de değinen Özel, “Genelgenin dikkat çeken bir tarafı, 3 yıl boyunca emekli olan kadar yeni personelin atanabileceği yönündedir. Yani atamaların sınırlı olacağı belirtilmektedir. Biz bunun adil olmadığını düşünüyoruz. Mevcut durumda birçok yurttaş işsizken, kamuda da atamaların kısıtlanması yanlış bir uygulamadır. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, tasarruf sağlanabilir; ancak geçmişte bunlara yönelik uymayan hiçbir eylem olmadı. Bu durumlar, gelecekte de devam ederse sorunlara neden olabilir” dedi.

“ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili Kobani davasına da değinen Özel, “Perşembe günü yapılacak olan o davanın adil bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu siyasi davada adaletin sağlanmasını bekliyoruz. Herkesin adil bir şekilde yargılanma hakkı vardır. Önümüzdeki günlerde bu davanın takipçisi olacağız ve adalete olan inancımızı koruyacağız” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“301 Şehide Bir Kez Daha Allah’tan Rahmet Diliyorum”>
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin