1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. 31 Mart Şehidi Savcı Kiraz, Anıldı: Adaletin Tecellisi İçin Toplandılar

31 Mart Şehidi Savcı Kiraz, Anıldı: Adaletin Tecellisi İçin Toplandılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2015 tarihinde adliyede rehin alınıp şehit edilen savcı Kiraz, hain saldırının 9. yılında anıldı. İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleşen anma törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Komisyon Başkanı Bekir Altun, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, Başsavcı vekilleri ve birçok hakim-savcı ve adliye personeli katıldı.

Törende sabah saat 11:30’da başlayarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz bir konuşma gerçekleştirdi. Başsavcı, Kiraz’ın vahşi bir plan sonucunda şehit edilen adalet, sevgi ve merhamet dolu bir insan olduğunu belirterek saldırıyı gerçekleştirenlerin Kiraz’ın yüreğine tahammül edemediklerini dile getirdi. Devam eden tehditlere de değinen Yılmaz, adaletin tecellisi için görev yapan hakim-savcıların kararlılığından bahsetti.

Şehit Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da törende bir konuşma yaparak vatan sevgisinin imandan geldiğini vurguladı. Kiraz, oğlunun yokluğuna alışamadıklarını ancak katılımcıları ona benzettiklerini ve sevdiklerini ifade etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise şehit Kiraz’ı kahraman ve dik duruşlu bir savcı olarak hatırladıklarını belirtti. Ayrıca, adalet düşmanlarının Kiraz’ın görevine ve vatanı için canını feda etmesine tahammül edemediklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç, bir Mehmet’in şehit olması durumunda binlercesinin yetişeceğini, terör örgütlerine karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ve ülkenin birliğini koruyacaklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek milletin bağımsızlık ve istiklali için gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü ifade etti. Törenin sonunda şehit Kiraz’ın makamına karanfil bırakıldı ve dualar edildi. Ardından adliyede Kur’an-ı Kerim mevlidi okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
31 Mart Şehidi Savcı Kiraz, Anıldı: Adaletin Tecellisi İçin Toplandılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin