1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 33 Şüpheli Yakalandı! Gürz-13 Operasyonunda 21 Hedef İmha Edildi

33 Şüpheli Yakalandı! Gürz-13 Operasyonunda 21 Hedef İmha Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlükleri TEM şube müdürlükleri tarafından Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van’da bölücü terör örgütüne yönelik “Gürz-13” operasyonlarının gerçekleştirildiği açıklandı. Operasyonlar kapsamında 33 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yerlikaya, şüphelilerin bölücü terör örgütü içinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütü propagandası yaptıkları, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalıştıkları, kanunsuz gösterilere katıldıkları, molotofkokteyli ile saldırılar gerçekleştirdikleri ve terör örgütü adına kundaklama eylemleri yaptıklarının tespit edildiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirme ve Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını engelleme amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflere hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Hava harekatı sonucunda teröristlerin kullandığı ve içinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve barınaklardan oluşan 21 hedefin imha edildiği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
33 Şüpheli Yakalandı! Gürz-13 Operasyonunda 21 Hedef İmha Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin