1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 3600 Ek Gösterge: Son Durum ve Beklentiler!

3600 Ek Gösterge: Son Durum ve Beklentiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda gündemde olan konulardan biri de 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmelerdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konu hakkında yapılan açıklamalarda, 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi’nin yürürlüğe girdiğini ve bu düzenleme ile birlikte 5,3 milyon kamu personeli ve emekli memurun ek göstergelerinin yeniden düzenlendiğini belirtti. Devlet memurlarının ek göstergelerinin de en kısa sürede düzenleneceğini ifade etti.

Torba yasa çerçevesinde 3600 ek gösterge konusunun da görüşüleceği ve yeni torba yasa teklifinin ilerleyen haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması beklenmektedir. 3600 ek gösterge, memur ve memur emeklilerini doğrudan ilgilendiren bir düzenlemedir. Bu düzenleme, memurların unvanları, görevleri, sorumlulukları ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir etkiye sahiptir.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 3600 ek göstergenin 2 yıl ve üzeri üniversite mezunları için faydalı olabileceğini belirtmiştir. 2 yıl üniversite mezunu olanların 10. derece 2. kademeden başlayarak birinci dereceye kadar yükselebileceğini, 4 yıllık üniversite mezunlarının ise daha avantajlı olduğunu ve 9. derece 1. kademeden başlayarak yükselebileceğini ifade etmiştir.

3600 ek gösterge konusu, torba yasa içerisinde diğer konularla birlikte ele alınmaktadır. Torba yasa ile birlikte 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik gibi birçok konunun görüşülmesi planlanmaktadır. Bu süreçte milyonlarca kişi, konu hakkındaki gelişmeleri yakından takip etmekte ve 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklamalarını merakla beklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3600 Ek Gösterge: Son Durum ve Beklentiler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin