1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 400 Yıllık Ağacın Laneti: Kimse Dokunamıyor!

400 Yıllık Ağacın Laneti: Kimse Dokunamıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Kertmekaracaören köyünde yer alan 400 yıllık meyve ağacı, zamanın etkilerine direniyor. Efsanelere göre, ağacın birkaç dalı yola sarktığı için kesilmiş ancak dal kesme işlemi yapanlar genç yaşta hayatlarını kaybetmiş. Bu olayların ardından köy halkı ağaca dokunmamaya karar vermiş.

Köylüler şu anda ağaca dokunmaktan kaçınıyor ve hatta ağacı budamak için adım atmıyorlar. Köy muhtarı Mustafa Çipil, “Eskiden birkaç dal kesildiği ve sonrasında gençlerin hayatını kaybettiği hikayeler anlatılır. Bu yüzden kimse bu ağaca dokunmuyor” dedi.

Muhtar Çipil, “Bu ağaç köy tarihinden bile eski. Atalarımız buraya yerleştiklerinde burası ormanlık bir alandı ve ağaçlar varmış. Ulaş o zamanlar Ermenilere aitti ve onlar giderken ormanları yok etmişler. Bu ağaç da o zamanlardan kalma ve şimdi kurumaya yüz tutmuş durumda. Yabani arılar ağacın gövdesinde bal üretmiş ve bazı arıcılar bunu almış. Biz ağacı hiç budamadık, çünkü eskilerin anlattığına göre birkaç dal kesenler genç yaşta ölmüş. Bu yüzden kimse ağaca dokunmaz. Ağaç artık kendi kendine zarar veriyor ve kuruyor” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
400 Yıllık Ağacın Laneti: Kimse Dokunamıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin