1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 42 Ölü, 17 Yaralı: Bad-ı Saba Konutları Davası Devam Ediyor

42 Ölü, 17 Yaralı: Bad-ı Saba Konutları Davası Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde, Bad-ı Saba Konutları yıkıldı ve bu olayda 42 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi ise yaralandı. İlgili konutlarla ilgili olarak açılan davada, 1’i tutuklu toplam 10 kişi, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Davanın 3. duruşması Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu ve tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuksuz sanıklardan bazıları duruşmaya gelmezken, Şahin Avşaroğlu, savunmasında bina inşaatının tüm kurallara, ruhsata ve projeye uygun şekilde yapıldığını ifade etti.

Avşaroğlu, suçlamaları kabul etmeyerek, binanın inşaatı sırasında yapılan kontrollerin tümünün gerekli standartlara uygun olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı sanığı uyarmak zorunda kaldı ve savunma üslubunun düzgün olması gerektiğini hatırlattı.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek savunmalarını yaptılar. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Şahin Avşaroğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi ve davayı 22 Ocak 2025 tarihine erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
42 Ölü, 17 Yaralı: Bad-ı Saba Konutları Davası Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin