1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 8 yaşındaki Narin Güran’ı Arama Çalışmaları 15. Gününde! Amcanın Tutuklanması ve Avukatın Açıklamaları Şaşırttı

8 yaşındaki Narin Güran’ı Arama Çalışmaları 15. Gününde! Amcanın Tutuklanması ve Avukatın Açıklamaları Şaşırttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsalındaki Tavşantepe Mahallesi’nde, Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmaları 15. gününe ulaştı. Narin’i bulmak için özellikle mahalle mezarlığındaki yeni mezarlar, yeraltı görüntüleme cihazlarıyla, soruşturma savcısının denetiminde inceleniyor.

Narin Güran’ı arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. S.G., kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kasten öldürme suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

S.G.’nin avukatı Seda Toğrul, tutuklama kararının ardından müvekkilinin masum olduğunu belirterek, karara itiraz edeceklerini açıkladı. DNA örneği ve WhatsApp yazışmalarının yetersiz delil olduğunu savunan avukat, tutuklamanın kamuoyundaki baskı nedeniyle gerçekleştiğini savundu.

Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar da arandı. Toplamda 12 bin 565 araç sorgulandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin Güran’ın arama çalışmalarının 14’üncü gününde, jandarma ve Ankara’dan gelen özel ekipler mahallede koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, çevrede gerçekleştirdikleri aramalara rağmen henüz Narin’e dair bir iz bulamadılar.

Arama çalışmalarının 15’inci gününde jandarma ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarında araç plakalarını ve sürücü kimliklerini kayıt altına alarak tarama yapıyor. Mahalle mezarlığında ise soruşturma savcısı eşliğinde jandarma, yer altı görüntüleme cihazıyla özellikle yeni defnedilen mezarları araştırıyor. Ancak bugüne kadar yapılan aramalarda da Narin’e dair herhangi bir iz bulunamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8 yaşındaki Narin Güran’ı Arama Çalışmaları 15. Gününde! Amcanın Tutuklanması ve Avukatın Açıklamaları Şaşırttı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin