1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Detaylar

8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan ve otopsi raporuna göre boğularak öldürüldüğü kesinleşen 8 yaşındaki Narin Güran’ın yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların durumlarına ilişkin hazırladıkları ön raporu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Psikososyal Destek Ekipleri sundu.

Açıklamaya göre, 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca 3 ayrı grupta destek verildi. Raporda, çocuklarla yapılan oturumlarda stres, kaygı, korku anlarında yapılması gerekenlerden, gelecek hayallerinden, umutlarına kadar birçok konuda konuşuldu. Ön raporda, çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bastırdıkları veya anlamlandıramadıkları belirtildi. Ayrıca, yaşanan süreçte köydeki jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin çocukların günlük yaşam rutinlerini etkilediği ve psikolojik sosyal uyum sağlamakta zorluk çektikleri vurgulandı.

Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu amca Salim Güran’ın eşi Hediye Güran’ın, evde olmadığı dönemde eczaneden ertesi gün hapı aldığı iddia edildi. Soruşturma dosyasına göre, Hediye Güran’ın Yüksel Güran ile eczaneden ilaç aldığına dair güvenlik kamerası görüntüleri eklendi. Yapılan incelemede Hediye Güran’ın gebelik önleyici ilaç aldığı, Yüksel Güran’ın ise farklı ilaçlar aldığı belirlendi. Salim Güran’la ilişkisi iddiasını reddeden Hediye Güran, savcılık ifadesinde bu konuda açıklama yapmıştı.

Tutuklu amca Salim Güran ve bir işçi arasında yapılan 37 saniyelik Kürtçe bir görüşmenin ses kaydı dosyaya eklendi. Görüşmede, kişiler arasında sınırda bir şeyin düştüğüne dair konuşmalar geçtiği belirtildi. Salim Güran, sorgusunda bu görüşmeyi hatırlamadığını iddia etmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin