1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 86 kilo kaçak salep soğanı ele geçirildi, sürücüye yüksek ceza verildi!

86 kilo kaçak salep soğanı ele geçirildi, sürücüye yüksek ceza verildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Merkez Şefliği ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 86 kilo kaçak toplanan salep soğanı ele geçirildi. Kaçak olan bu soğanlara el konuldu ve sürücüye biyoçeşitliliği tahrip etmekten 387 bin 141 TL ceza uygulandı.

Ele geçirilen kaçak soğanlar Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Çığ’a teslim edildi. Bu soğanlar tekrar ekilmek üzere uzmana teslim edilerek doğru bir şekilde değerlendirilecek.

Kaçak toplanan salep soğanlarıyla ilgili bu operasyon, biyoçeşitliliğin korunması adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yasa dışı toplanan ve ticareti yapılan bu tür bitkilerin ekosistem üzerinde olumsuz etkileri olabilmektedir. Bu nedenle, bu tür kaçakçılık olaylarının önlenmesi ve faillerine caydırıcı cezalar verilmesi gerekmektedir.

Doç. Dr. Arzu Çığ, teslim aldığı kaçak soğanların doğru bir şekilde ekilerek yetiştirileceğini ve biyoçeşitliliği koruma adına önemli bir görevi üstlendiğini belirtti. Salep soğanları, endemik bitkilere özgü türler arasında yer almaktadır ve koruma altındadır. Bu nedenle, kaçak toplanması ve ticaretinin yapılması ciddi bir suç teşkil etmektedir.

Özetle, kaçak toplanan 86 kilo salep soğanı operasyonu sonucunda ele geçirildi ve doğa koruma ekipleri tarafından önemli bir adım atıldı. Doç. Dr. Arzu Çığ’a teslim edilen bu soğanlar, doğru bir şekilde değerlendirilerek tekrar ekilmesi planlanmaktadır. Biyoçeşitliliğin korunması ve endemik bitkilerin korunması adına yapılan bu operasyon, doğaya verilen değerin bir göstergesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
86 kilo kaçak salep soğanı ele geçirildi, sürücüye yüksek ceza verildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin