1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. 9 yaşındaki kız güneş panelinden kaydı, kaynar suyla ağır yaralandı!

9 yaşındaki kız güneş panelinden kaydı, kaynar suyla ağır yaralandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa‘nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan ve 9 yaşında olan bir kız çocuğu, evlerinin terasında oyun oynarken yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kız kardeşi ile birlikte terasın eğimli güneş panellerinden kayarken, bir anda panel kırıldı ve kız çocuğu panelden dökülen kaynar su ile temas etti. Bu durum sonucunda ağır yaralanan kız hemen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesi burada yapılan ve durumu ciddi olan kız, Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edildi. 45 gün boyunca yoğun bakım sürecinden geçen kız, üç aylık bir tedavi sonrasında sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

Hastanın tedavisini üstlenen Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı, çocuklarda meydana gelen yanıkların birçok sebebi olabileceğine dikkat çekti. Son zamanlarda artış gösteren güneş paneli yanıklarının da ciddiye alınması gerektiğini belirten Dr. Dayı, güneş panellerinin oyun alanı gibi kullanılmasının çocukların yanma riskini artırdığını vurguladı. Bu tür yanıkların ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve hastaların genellikle yoğun bakıma alındığını ifade eden Dr. Dayı, ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Yerel haberlerde yer alan bu vakada herhangi bir editoryal müdahale bulunmamaktadır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Bursa haberleri otomatik olarak servis edilmektedir. Haberlerin hukuki sorumluluğu ise haberleri servis eden ajanslara aittir. Sonuç olarak, ailelerin çocuklarının güvenliği için daha dikkatli olmaları ve olası tehlikeler konusunda bilinçli olmaları gerekmektedir. Çocukların oyun oynarken veya keşfederken karşılaşabileceği potansiyel riskleri önceden belirleyip gerekli önlemleri almak, benzer acı olayların yaşanmasını engelleyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
9 yaşındaki kız güneş panelinden kaydı, kaynar suyla ağır yaralandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin