1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 90 Bin Kişi Edirne’de Hıdırellez Şenliklerinde

90 Bin Kişi Edirne’de Hıdırellez Şenliklerinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de, baharın habercisi Kakava-Hıdırellez Şenlikleri 4-5-6 Mayıs tarihlerinde kutlandı. Bu yıl, Türkiye’nin dört bir yanı ve Balkanlar’dan gelen 90 binden fazla kişi katıldı. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu yıl Kakava-Hıdırellez Şenlikleri’ne 90 binden fazla misafir Edirne’ye geldi” denildi.

Sarayiçi’nde, dün gece dev ateş yakılarak şenlikler başladı. Romanlar ve yerli ile yabancı binlerce kişi, alanda sabahın erken saatlerine kadar dans edip eğlendi. Tunca Nehri kenarındaki şenliklerde, sabahın erken saatlerinde nehirde yüz yıkayanlar, dileklerini yazıp suya bıraktı. Ardından, ağaç dallarını koparan katılımcılar, eve geldiklerinde kapıya asarak bereket getireceğine inandıkları geleneklerini yerine getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Tunca Nehri’ne çiçek bıraktı. Akın, “Üç günlük şenliğimizin son gününde baharı hep birlikte karşıladık. Tüm dileklerimizi tuttuk ve bu yıl Edirne ve Edirneli hemşehrilerimiz için oldukça güzel bir iki gün geçirdik. Sahne performansları izledik ve misafirlerden olumlu geri bildirimler aldık. Gördüğümüz kadarıyla Edirne’nin turizm potansiyeli her geçen gün artıyor, bu durum bizi memnun ediyor. Elbette ki eksiklerimiz vardır ve bu yüzden basit bir anket çalışması da yaptırdık. Gelecek yıl bu eksiklikleri giderecek, daha iyi koşullarda şenliğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kocaeli’nden gelen Nagihan Köseoğlu, “Dileklerimizi tuttuk ve gece ağaç dibine koyduk. Sabah nehre attık ve ağaç dallarını elimize aldık, ancak nehirde yıkayamadık. İyilik ve sağlık temennisinde bulunduk. Edirneli Nurten Özer, “Dün akşam buradaydık ve sabah ilk saatlerinde dileklerimizi dilemek için sıraya girdik. Allah’ın kabul etmesini diliyoruz” dedi. Bir diğer Edirneli Bülent Yılmaz da, “Kalabalıktan dolayı buraya gelmek zordu, ancak kutlamalar çok güzeldi. Dileklerimizi suya bıraktık ve inşallah gerçekleşir” şeklinde konuştu. (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
90 Bin Kişi Edirne’de Hıdırellez Şenliklerinde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin