1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’ni açıkladı

Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’ni açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı, TBMM Adalet Komisyonu’nda 9’uncu Yargı Paketi görüşmelerinin tamamlandığını belirtti. Bakan Tunç, Cuma günü sabaha karşı komisyon üyelerine teşekkür etti. 9’uncu Yargı Paketi’nde sadece kadının soyadı ile ilgili madde olmadığını ve otuzdan fazla madde bulunduğunu belirtti. Paketin yargı hizmetlerinin etkinliğini artırmaya yönelik düzenlemeler içerdiğini vurguladı.

Bakan Tunç aynı zamanda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği kadının soyadıyla ilgili düzenlemeden de bahsetti. Medeni kanuna göre kadın evlenerek kocasının soyadını alabilir ve istediği takdirde kızlık soyadını da kullanabilir. Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda verdiği iptal kararının ardından düzenleme yeniden ele alındı ve mevcut hüküm Adalet Komisyonu’nda korundu.

Balıkesir’de motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın öldürülmesiyle ilgili olarak Bakan Tunç, cinayetin hunharca işlendiğini ve tüm ülkeyi derinden etkilediğini belirtti. Suçluya gerekli cezanın verildiğini ve bağımsız yargının sürecin devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca, Kızılay’ın eski başkanı Kerem Kınık’ın kızının karıştığı bir kaza hakkındaki soruları cevaplandıran Tunç, dosya hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını belirtti. Eğer dosyada bir hata varsa, bunun itiraz yoluyla düzeltilebileceğini ve yargının vereceği karara saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’ni açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin