1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa’da Çam Ormanları Talan Edildi

Bursa’da Çam Ormanları Talan Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi’nde bilinmeyen nedenlerle yüzlerce çam ağacı kesildi. Uzun süredir ağaç kesiminin devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, son zamanlarda ormanların talan edildiğini vurguladı. Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) ile ağaç kesimine karşı eylem yapan köylüler, bu duruma karşı olduklarını dile getirdi. Ağaç kesimine karşı duygusal tepki gösteren köy sakinleri hıçkıra hıçkıra ağladı.

“MEZARLIKLAR HARİÇ YEŞİL ALAN KALMADI”

DOĞADER Başkanı Murat Demir, şehir merkezlerinde yeşil alanın kalmadığını belirterek, Ağlaşan köyünde yaşanan olaya dikkat çekti. Çam ormanlarının tarla gibi talan edildiğini ifade eden Demir, ormanların sadece ağaç değil, yüzlerce yılda oluşan bir yaşam alanı olduğunu söyledi. Demir, ormanların korunması gerektiğini vurgulayarak, doğal afetlere karşı en büyük önlemin ormanlar olduğunu dile getirdi.

“DOĞAL AFETLERE KARŞI BİZİM EN BÜYÜK ÖNLEMLİMİZ ORMANLARDIR”

Doğal afetlerle mücadelede ormanların önemine değinen Demir, yurdun dört bir yanında çıkan yangın haberlerine dikkat çekti. Bursa’da da yaşanan orman yangınlarına atıfta bulunan Demir, ormanları yeniden yeşillendirmek için çaba harcanırken, yüzlerce yılda oluşan ormanların kesilmesine karşı olduklarını belirtti. Halkın tepkisini göstermek amacıyla bir araya geldiklerini dile getiren Demir, ormanların geleceğimizi temsil ettiğini ve korunması gerektiğini vurguladı.

KÖY SAKİNLERİ KESİLEN AĞAÇLAR İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ağaçların kesilmesine karşı hislerini ifade eden köy sakini 65 yaşındaki Sabriye Çavuş, köy halkının ağaç kesimine karşı olduğunu belirtti. Ağaç kesiminin gençleştirme çalışmalarından farklı olduğunu belirten köy sakinleri, orman yetkililerinin kendilerine açıklama yapmadığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Çam Ormanları Talan Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin