1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tüm Camilerde 15 Temmuz Şehitleri İçin Selalar Okunacak!

Tüm Camilerde 15 Temmuz Şehitleri İçin Selalar Okunacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz darbe girişinin sekizinci yıldönümünde 90 bin camide eş zamanlı olarak selaların okunması planlanıyor. Aynı zamanda şehitler için Kur’an okunacak ve şehit yakınları ziyaret edilecek. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te 81 il ve 922 ilçedeki bütün camilerden sela okunacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi’nin açıklamalarına göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda 90 bin camide, gençlik merkezlerinde, aile ve dini rehberlik bürolarında, gençlik ofislerinde ve yaz Kur’an kurslarında bulunan 2,5 milyondan fazla öğrenci ve veliye yönelik programlar gerçekleştirilecek. Amaç, Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain yapılanmasını hatırlatmak ve 15 Temmuz’a yönelik farkındalık oluşturmaktır.

Din görevlileri, geçen 8 yılda ülkenin birlik ve beraberliğine dikkat çekmek için camilerde selalar, ezanlar, vaazlar ve dualarla halka seslenmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı, halka doğru ve sahih bilgileri, ehil ve liyakatli hocalar aracılığıyla aktararak ülkeye ve millete karşı oynanan oyunlara karşı farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te bütün camilerden sela okunacak ve halk yeniden birliğe ve kardeşliğe çağrılacaktır.

Bu anma programları kapsamında büyük camilerde hatmi şeriflerin duası yapılacak ve Mevlid-i Şerif okunacaktır. Ayrıca şehitliklerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Şehitleri Anma Programı’ gerçekleştirilecek. Programlar sırasında Kur’an-ı Kerim okunacak ve dualar edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan personelin anısını yaşatmak için özel bir köşe de oluşturmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tüm Camilerde 15 Temmuz Şehitleri İçin Selalar Okunacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin