1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, 15 Temmuz Anma Töreninde Kur’an Okuyarak Şehitleri Andı: “Milletimizin Destanını Unutmayacağız!”

Erdoğan, 15 Temmuz Anma Töreninde Kur’an Okuyarak Şehitleri Andı: “Milletimizin Destanını Unutmayacağız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na çiçek bıraktıktan sonra burada Kur’an okudu. Erdoğan’ın konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde milletin darbecilere karşı destan yazdığı vurgulandı. Erdoğan, o gece göğsünü kurşunlara siper edenlere rahmet dileyerek gazilere teşekkür etti. 15 Temmuz gecesi milletin iradesinin şaha kalktığı gerçek bir kahramanlık hikayesi ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü örnek gösterdi. Darbenin başladığı köprüde 34 kişinin şehit verildiğini hatırlattı.

Erdoğan konuşmasında, 15 Temmuz’un bir oyun olmadığını, milletin çıplak elleriyle tanklara karşı verdiği destansı mücadeleyi iftiharla hatırlayacaklarını söyledi. “Adam gibi ölür” diyen milli irade kahramanlarını şükranla anacaklarını belirten Erdoğan, şehitlerin kahramanlıklarını dilden dile anlatacaklarını dile getirdi. 15 Temmuz’u oyuna, tiyatroya ve danışıklı dövüşe benzeterek bu ifadeleri kullananları affetmeyeceklerini ve milletin istiklaline dokunan her türlü oyunu bozmaya devam edeceklerini vurguladı.

Erdoğan’ın konuşması, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde milletin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, darbelere karşı duruşunun ne kadar sağlam olduğunu gösterdi. Şehitlerin anısını yaşatma ve onların kahramanlıklarını hatırlama çağrısı yaptı. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin güçlü olduğunu vurgulayarak, milletin istiklaline ve iradesine sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti. Erdoğan’ın konuşması, 15 Temmuz’un unutulmayacak bir mücadele ve birlik günü olduğunu vurgulayarak, millete verdiği güven ve liderlikle ön plana çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, 15 Temmuz Anma Töreninde Kur’an Okuyarak Şehitleri Andı: “Milletimizin Destanını Unutmayacağız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin