1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yılmaz: “15 Temmuz, Direniş ve Yeniden Doğuşun Simgesi”

Yılmaz: “15 Temmuz, Direniş ve Yeniden Doğuşun Simgesi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte, Yılmaz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Meclis’te düzenlenen anma törenine katıldı. Törende konuşan Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Meclis’in, Milli Mücadele’nin ardından ikinci kez gazilikle şereflendiğini belirterek, 15 Temmuz gecesi yapılan saldırının vatan topraklarında yaşanan işgal teşebbüslerine benzer olduğunu vurguladı.

Top seslerinin Polatlı’dan duyulduğu zor dönemlerde milletin emanetine sahip çıkan Yüce Meclis’in, 15 Temmuz gecesi de üzerine bombalar yağarken aynı azmi, cesareti ve kararlılığı sergilediğini belirten Yılmaz, Meclis’i terk etmeyen o dönemki TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, parti gruplarına ve milletvekillerine şükranlarını sundu.

Yılmaz, 15 Temmuz’un sadece bir direnişin değil, aynı zamanda bir yeniden doğuşun simgesi olduğunu belirterek, milletin cumhurbaşkanının çağrısıyla meydanlara akın ettiğini ve darbecilere karşı direndiğini ifade etti.

Hain darbecilerin Meclis’i ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni hedef almasının millet ve milli iradeyi temsil ettiğini ortaya koyduğunu söyleyen Yılmaz, milletin demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıktığını vurguladı.

Yılmaz, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesine vurgu yaparak, milli birlik ve beraberlik içinde ülkenin kalkınma ve demokrasi standartlarını yükseltmeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, genç nesillere milli şuuru aktararak demokrasiye sahip çıkacaklarını vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle tüm şehitleri rahmetle anan Yılmaz, gazileri de şükranlarını sunarak, ülkede bir daha benzer ihanetlerin yaşanmaması dileğinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yılmaz: “15 Temmuz, Direniş ve Yeniden Doğuşun Simgesi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin