1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fatih Camisi’nde 15 Temmuz Programı

Fatih Camisi’nde 15 Temmuz Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Camisi önünde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Kızılay, İstanbul Ticaret Odası (İTO) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği program için, mehter takımı eşliğinde Saraçhane Parkı’na yürüdü.

İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İTO Başkanı Şekip Avdagiç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, bazı AK Parti milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar da yürüyüşe ve programa katıldı.

Fatih Belediyesi vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıp çeşitli ikramlarda bulunurken, mehter takımı konser verdi. Konserin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş dua yaptırdı.

İstanbul Valisi Davut Gül, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’u unutmamanın ve o ruhu muhafaza etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, Türk milletinin sıkı sınavlardan geçtiğini ve büyük badireler atlatıldığını belirtti. Gül, 15 Temmuz gecesinde hainlerin yüzüne tokat atıldığını ve milletin kahramanca göğüs gerdiğini dile getirdi.

15 Temmuz gecesi İstanbul’dan 252 kahramanın şehadete koştuğunu ve binlerce kişinin de gazilik onuruna eriştiğine değinen Vali Gül, bu fedakarlıkları asla unutmayacaklarını belirtti ve hainlere karşı mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, 15 Temmuz’un hain darbe girişimine karşı halkın destan günü olduğunu belirterek, Türk milletinin birlik içerisinde hain girişime karşı durduğunu ifade etti.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise konuşmasında 15 Temmuz gecesi ortaya konulan ruhun önemine vurgu yaparak, çocuklara bu olayın iyi anlatılması gerektiğini ve unutulmaması gerektiğini söyledi.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hazırladığı videolar gösterilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da düzenlenen programdaki hitabı da canlı olarak ekrana yansıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Camisi’nde 15 Temmuz Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin