1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Davutoğlu’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Devlet İçinde Tehlike Var!”

Davutoğlu’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Devlet İçinde Tehlike Var!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de Saadet-Gelecek Partisi ortak grup toplantısında konuşma yaptı. Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ideal bir Türkiye’nin oluşmadığını vurgulayarak, o dönemde 251 şehidin kanı üzerinden zenginleşenlerin olduğunu ve FETÖ borsasıyla ilişkili olduğunu belirtti. Ayrıca, 15 Temmuz’da hiçbir yerde görünmeyip sonra devlete sızarak kahramanlık taslayan çetelerin ortaya çıktığını dile getirdi. Davutoğlu, devlet içinde ciddi bir tehlikenin var olduğunu ve 15 Temmuz’un hesabının henüz görülmediğini belirterek, herhangi bir yeni devlet reformunun yapılmasının zor olacağını ifade etti.

Davutoğlu, son günlerde 15 Temmuz anmalarında heyecan kalmadığına yönelik eleştirilere de değindi ve 15 Temmuz’u kahramanlık olarak gören eski devlet yöneticilerinin Darbe Araştırma Komisyonu’nda verilen sorulara cevap vermediklerini söyledi. Ayrıca eski İçişleri Bakanının 15 Temmuz gecesi yaptığı kahramanlığı anlattığına dikkat çekerek, TBMM’de verilen sorulara cevap verilmemesini eleştirdi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise 15 Temmuz darbe girişiminden ders alınmadığını belirterek, devlet içinde ehliyetsiz, liyakatsız ve şeffaflıktan uzak yapılanmaların olduğunu dile getirdi. Kaya, devlet içindeki yapılanmaların arttığını ve devlet-mafya ilişkilerinin kamu ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için Yüce Divan’a başvuracağı açıklamalarına da değinen Kaya, ilgili Bakanın Yüce Divan’da yargılanabilmesi için 400 milletvekilinin oy kullanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, ilgili Bakanın TBMM’yi meşgul etmemesi gerektiğini ve şov yapmaması gerektiğini belirtti.

Bu konuşmaların ardından, siyasi partilerin 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç hakkındaki görüşleri ve eleştirileri medyada geniş yer buldu. Davutoğlu ve Kaya’nın açıklamaları, hükümetin ve devletin içindeki yapının eleştirilmesi ve 15 Temmuz’un hesabının görülmemesi konularına dikkat çekti. Bu konular, kamuoyunda tartışma yaratarak siyasetin gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin ortak grup toplantısında dile getirilen görüşler, Türkiye’nin siyasi ve sosyal atmosferinde önemli bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Davutoğlu’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Devlet İçinde Tehlike Var!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin