1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Eski Başkan Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Zanlısının Tehlikeli Oyunu: 13 Temmuz’da Neler Olacak?

Eski Başkan Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Zanlısının Tehlikeli Oyunu: 13 Temmuz’da Neler Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde bulunmakla suçlanan zanlı Thomas Matthew Crooks, internette bir oyun platformunda “13 Temmuz benim sahneye çıkışım olacak, olup biteni izleyin” şeklinde bir mesaj bıraktığı iddia ediliyor. Crooks’un suikast girişimini gerçekleştirmesinin ardındaki nedenler ve nasıl planladığı konusunda araştırmalar devam ediyor. Soruşturma ekibinden ismini açıklamayan 3 kaynak, Crooks’un suikast girişiminin arkasındaki nedeni belirlemek için çalışan müfettişlerin, “Steam” adlı oyun platformuna gönderilen bir mesajı bulduklarını açıkladı. Mesajda, “13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin” ifadesinin kullanıldığı belirtildi. Crooks’un elektronik cihazları incelenirken, telefonda Trump ve başkan Joe Biden’in resimlerine ve rüzgara karşı mermi yolculuğu konusunda aramalara rastlandığı kaydedildi.

Crooks’un suikast girişimi sırasında 1 saat öncesinde “şüpheli” olarak belirlendiği ve fotoğrafının polisle paylaşıldığı ortaya çıktı. Suikast girişimi günü Crooks’un silahını ateşlemeden önce miting alanında dikkat çeken davranışlar sergilediği belirlendi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin Senato üyelerine verdiği kapalı brifingte Crooks’un Trump kürsüye çıkmadan önce meydanda dolaşıp ölçümler yaptığı ve şüpheli durumunun fark edilmesiyle ilgili detaylar paylaşıldı. Mitinge katılanların uyarıları sonucu polis memurunun çatıya çıkmaya çalıştığı ancak silah tehdidiyle geri çekildiği ve Crooks’un silahı ateşlediği bildirildi. Gizli Servis yetkilileri ve yerel kolluk kuvvetleri arasında suikast girişiminin engellenmesiyle ilgili yaşanan çelişkiler devam ediyor.

Trump’a yönelik suikast girişimi sonrasında FBI’ın yürüttüğü soruşturma sonucunda saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirlendi. Suikast girişiminin ardından ABD Gizli Servisi eleştirilerle karşılaştı ve direkötleri istifaya çağrıldı. Kongre üyeleri, Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle’a tepki göstererek, sorumluluk alması ve girişimin nasıl engellenebileceği konusunda açıklama yapması gerektiğini belirtti. Suikast girişimini planlayan ve gerçekleştiren Crooks’un motivasyonu ve arkasındaki destekçiler hala belirsizliğini koruyor. Trump’a yapılan saldırı sonrasında güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer olayların önlenmesi için detaylı bir inceleme yapılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Başkan Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Zanlısının Tehlikeli Oyunu: 13 Temmuz’da Neler Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin