1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Balıkesir’de Tarım Arazisindeki Yangın Kontrol Altına Alınıyor

Balıkesir’de Tarım Arazisindeki Yangın Kontrol Altına Alınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi’nde bir tarım arazisinde yangın çıktı. Yangını fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etmeye çalışıyor.

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yangının ot balyası sırasında çıktığını açıkladı. Rüzgarın etkisiyle yangının hızla ilerlediğini belirten Şehirli, Valilik, kaymakamlıklar ve belediyelerin yangına müdahale etmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Herhangi bir can kaybının olmadığı ancak ormanın zarar gördüğü belirtildi. Yangınların kontrol altına alınması için çaba harcanırken rüzgarın zorluk çıkardığı ifade edildi.

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yangına müdahalede 4 uçak, 2 helikopter, 29 arazöz, ve toplamda 380 personelin yer aldığı belirtildi. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle İnkaya Mahallesi’nde 92 vatandaşın tahliye edilerek misafirhanelere yerleştirildiği bildirildi. Paşaköy Mahallesi’nde başlayan yangının balya makinasının çalışması sırasında tespit edildiği ve olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Kent genelinde tarım arazilerinde yangın riskini azaltmak amacıyla, yarın biçerdöver ile hububat hasadı ve balya bağlama işlemlerinin durdurulacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balıkesir’de Tarım Arazisindeki Yangın Kontrol Altına Alınıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin