1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütü Propagandasına Karşı Operasyon: 7 Şüpheli Gözaltında!

İzmir’de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütü Propagandasına Karşı Operasyon: 7 Şüpheli Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şüphelilerin terör örgütleri adına sosyal medya üzerinden propaganda yaptığına dair bilgiler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun’un talimatıyla Terör Suçlarından Sorumlu Başsavcı Vekili Necati Kayaközü koordinesinde başlatılan soruşturma kapsamında, toplam 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu kişilerin PKK/KCK-YPG/PYD silahlı terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıkları, örgüt propagandası yaptıkları ve örgüt üyelerine destek verdikleri tespit edilmiştir. Suspectlerin yakalanması için İzmir genelinde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş, 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Firari olan 3 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam etmektedir.

Operasyonlar kapsamında şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Bu materyal ve dokümanlar incelenerek terör örgütleri ile bağlantılarını ve faaliyetlerini kanıtlayıcı deliller elde edilmeye çalışılmaktadır. Operasyonlara İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek vermiştir.

Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları devam etmekte olup, ellerindeki delillerle suçlamaları kabul edip etmedikleri araştırılmaktadır. Şüphelilerin terör örgütleri ile olan bağlantıları ve eylemlerinin detayları soruşturmanın ilerleyen aşamalarında açığa çıkacaktır. Firari olan şüphelilerin ise yakalanması için polis ekipleri tarafından titiz bir çalışma sürdürülmektedir.

Bu operasyonlar, terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerine karşı Türkiye’nin kararlı mücadelesini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere bağlı kalarak terör örgütlerinin faaliyetlerine ve destekçilerine karşı etkili adımların atılmaya devam edileceği belirtilmektedir. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet güçleri, terörle mücadele konusunda almış oldukları kararlılıkla halkın güvenliğini sağlamak için çalışmalara devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütü Propagandasına Karşı Operasyon: 7 Şüpheli Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin