1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’da yıkılan Tutar Apartmanı davasında bomba gelişme: 2 kişi yeniden tutuklandı!

Adana’da yıkılan Tutar Apartmanı davasında bomba gelişme: 2 kişi yeniden tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana şehrinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu 63 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin yaralandığı Tutar Apartmanı C Blok, zemin katındaki dairede yapılan tadilatın binaya zarar verdiği iddiasıyla terk edilmemesi adına adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen 2 kişi, tekrar tutuklandı. Tutar Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin firari sanık Cüneyt Akkaya’nın yargılandığı ana dava ile zemin katındaki dairede tadilat yaptırdıkları iddiasıyla hakkında iddianame düzenlenen B.B. ve oğlu O.B. hakkındaki davalar birleştirildi. Mahkeme, sanıklar B.B. ve O.B.’nin tutuklanmasına karar verdi ve gerekçe olarak suçun taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olması, somut delillerin bulunması ve kaçma şüphesinin olması gösterildi.

Tutar Apartmanı’nın teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında tutuklama kararı çıkarılmış ve firari durumda bulunmaktadır. Akkaya hakkında 22 yıl 6 ay hapis istemiyle bir dava açılmıştır. Bu davanın sürecinde, zemin katındaki dairede tadilat yapıldığı iddiasıyla B.B. ve O.B. hakkında da suç duyurusunda bulunulmuş ve tutuklanmalarına karar verilmiştir. Ancak daha sonra ev hapsi tedbiriyle tahliye edilmişlerdir.

Soruşturma devam ederken, B.B. ve O.B. hakkındaki iddianame Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur. Sanıkların üzerine atılan suçların tutuklanmalarını gerektirecek nitelikte olduğu ve kaçma ihtimallerinin bulunduğu gerekçesiyle, Adana 4. Sulh Ceza Hakimliği bu iki kişinin yeniden tutuklanmasına karar vermiştir.

Tutar Apartmanı olayı, Adana’da depremde yıkılan binalardaki yapısal kusurların ciddiyetini ortaya koymuştur. Tutar Apartmanı’nda yaşanan facia sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan insanların sayısı bu durumu daha da vahim hale getirmektedir. Olayın detayları ve sorumlularının adalete teslim edilmesi süreci, bir yandan deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde alınması gereken yapısal önlemleri bir kez daha gündeme getirmiştir. Sonuç olarak, Tutar Apartmanı faciası sadece bir kentsel dönüşüm ve yapı denetimi sorunu olmaktan öte, insan hayatının ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da yıkılan Tutar Apartmanı davasında bomba gelişme: 2 kişi yeniden tutuklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin